Kolmenkymmenenviiden Buddhan harjoitus, 15.4 – 27.5.2019, maanantaisin klo 18-20

Joona opettaa Kolmenkymmenenviiden Buddhan puhdistautumisharjoitusta maanantai-iltaisin 15.4 alkaen, toukokuun loppun saakka. Opetukset ovat osa laajempaa Lamrim-opetuksien kokonaisuutta, mutta toimivat myös siitä erillään. Kaikki ovat siis lämpimästi tervetulleita kuulemaan Joonan monipuolisia ja inspiroivia opetuksia!

Joonan osallistavaan opetustyyliin on helppo tempautua mukaan, eikä hänen omaamansa tiedon määrä ja hänen anteliaisuutensa sen suhteen lakkaa hämmästyttämästä meitä. Kannattaa todella käyttää hyödykseen tämä harvinainen mahdollisuus saada syvällisiä Dharma-opetuksia suomeksi.

Lama Zopa Rinpoche on sanonut Kolmenkymmenenviiden Buddhan nimien ääneen lausumisesta seuravaa:

”Menneisyydessä, kun Kolmekymmentäviisi buddhaa olivat vielä bodhisattvoja, he tekivät paljon rukouksia, jotta voisivat olla hyödyksi tunteville olennoille ja onnistuisivat helposti puhdistamaan pois kaikki tahransa ja negatiivisen karmansa. Valaistuttuaan he saavuttivat Buddhan 10 ominaisuutta tai voimaa, joista yksi on rukouksen voima. Heidän nimiinsä sisältyy siis kaikkien noiden menneiden rukousten voima. Tästä syystä tuntevat olennot saavat niin paljon voimaa lausumalla ääneen heidän nimiään, että voivat puhdistautua tahroista ja maailmanaikojen mittaisesta negatiivisesta karmasta. Kolmekymmentäviisi Buddhaa saavuttivat kaikki ominaisuutensa voidakseen olla hyödyksi tunteville olennoille, eikä heillä ollut mitään muuta syytä tai motivaatiota sille, joten meidän pitäisi ottaa tästä hyöty irti…” (2003)

“In the past, when the Thirty-five Buddhas were bodhisattvas, they made many prayers to be able to benefit sentient beings, to easily purify our defilements and negative karma. When they achieved enlightenment, they achieved the Buddha’s ten qualities or powers, one of which is the power of prayer. So, their names have the power of all those past prayers. That is why, when sentient beings recite their names, they have so much power to purify defilements and eons of negative karma. Every single quality the Thirty-five Buddhas attained was in order to benefit sentient beings, there was no other reason or motivation for it, so we should use this advantage. …” (LZR, 2003)

Paikka: Buddhalainen keskus Sampo, Vetehisenkuja 3, 00530 Helsinki

Aika: Maanantaisin klo 18-20, alkaen 15.4.2019
Muut kerrat: 22.4; 29.4; 6.5; 13.5; 20.5; 27.5

Suositeltu lahjoitus: €5-10/kerta tai omien varojen mukaan

Tiedustelut: info@taraliberation.fi

Tervetuloa kaikki vanhat ja uudet Dharma siskot ja veljet!