Kevään 2016 ohjelmarunko on valmis!

 VIIKOITTAINEN OHJELMA

Maanantait klo 18-20
– Tammi – helmikuu: maanantainen myötätuntomeditaatio sekä keskustelu aiheesta
– Losarin aattoa vietetään maanantaina 8.2., tarkempi ohjelma selviää myöhemmin
– 15.2. opintoryhmämme Tara Liberation –opintyhmä ry:n sääntömääräinen vuosikokous (sis. meditaation)
– Joona Repo, tibetologi (FT) ja valtuutettu Discovering Buddhism –opettaja aloittaa opetussarjan helmikuun lopussa maanantaimeditaatioiden päätyttyä, joka kestää ainakin huhtikuulle asti. Opetusten tarkempi aihe vielä työn alla
– Maanantaiaamuina klo 7-8 järjestetään Sampossa myös yhteisbuddhalainen hiljainen meditaatio, jonne kaikki ovat tervetulleita!

Torstait klo 20-22
Tämän keväänä meillä on mahdollisuus seurata suoraa yhteyttä Kööpenhaminan FPMT-keskuksesta, jossa uusi vakituinen opettaja, kunnianarvoisa nunna Sangye Khadro, opettaa neljän moduulin sarjan ”Exploring Buddhist Philosophy”, joka toimii alustuksena Basic Program –opinnoille (http://fpmt.org/education/programs/basic-program/) , jotka alkavat ensi syksynä Kööpenhaminassa. Opetusta voi toki seurata vaikka ei aikoisikaan opiskella Basic Program –kokonaisuutta. Moduulien aiheet ovat 1. The Buddha and His Teachings, 2. The Two Truths, 3. The Mind and Its Potential ja 4. The Path to Enlightenment.

Ryhmällämme ei ole tällä hetkellä mahdollisuutta järjestää opetusten yhteistä seuraamista, vaan kannustamme kutakin seuraamaan opetusta omalta kotikoneelta käsin. Opetukset taltioituvat YouTubeen, josta ne on katsottavissa jälkikäteen.

Nunna Sangye Khadro vierailee Helsingissä opettamassa helmikuun 19.-21. sekä 10.-12. kesäkuuta. Seuraa tiedotusta opetuksista nettisivuillamme sekä ryhmän Facebook-sivuilla. Lisää tietoa tulossa nettisivuillemme ja ehkäpä tuoreinta tietoa Tanskan keskuksen sivuilta (http://www.fpmt.dk/event/exploring-buddhist-philosophy/2016-02-11/).

Lauantait klo 10-12
Lauantain ohjelma vaihtelee – ohjelmassa pujia sekä lamrim-aiheisia meditaatioita sekä keskustelua aiheesta. Lauantaista ohjelmaa järjestetään keskimäärin joka toinen viikonloppu, tarkempaa tietoa päivitetään opintoryhmän kalenteriin (https://taraliberation.fi/tapahtumat/kalenteri/).

Aloitamme LamRim meditaatiot kuuntelemalla Ven. Thubten Dondrubin elokuussa 2015 nauhoitetut ohjatut meditaatiot retriitiltä Nalandan luostarista Ranskasta. Ensimmäinen meditaatio: Precious Human Rebirth.

OPETTAJAVIERAILUT

Kunnianarvoisa nunna Sangye Khadro 19.-21.2.
Paikka: Danakosha Dharmakeskus. Lauantain ja sunnuntain opetukset toimivat omina itsenäisinä kokonaisuuksina. Lauantain opetus liittyy Exploring Buddhist Philosophy –opetuksiin (ks. viikoittainen ohjelma). Sunnuntain ohjelma varmistuu pian, kun Sangye Khadro saapuu Intiasta.

Stephan Wormland 2.-3.4.
Transforming difficult feelings with Buddhist meditation. Paikka: Töölön musiikkikoulu.

Geshe Tenzin Zopa 20.-22.5.
Opetusten aihe ja aikataulu ilmoitetaan myöhemmin. Gehse on monille tuttu dokumentista ”Unmistaken child”. Paikka: Buddhalainen keskus Sampo.

Kunnianarvoisa nunna Sangye Khadro 10.-12.6.
Tarkemmat yksityiskohdat opetuksista ilmoitetaan myöhemmin. Lauantain ja sunnuntain opetukset toimivat omina itsenäisinä kokonaisuuksina. Lauantain opetus liittyy Exploring Buddhist Philosophy –opetuksiin (ks. viikoittainen ohjelma).

Olette kaikki sydämellisesti tervetulleet mukaan tilaisuuksiin!