Kevätkauden päätös Puja Sampossa

Lauantaina 23.5. klo 10-12 Tara-puja @ Buddhalainen keskus Sampo.  Neljä Mandala-uhrausta Chittamani-Taralle Lama Zopa Rinpoche on antanut ryhmällemme ohjeen tehdä Tara-pujia. Teemme Tara-pujia erityisesti kartuttaaksemme ansioita ryhmämme kasvua ja kukoistusta varten, jotta voimme hyödyttää yhä enemmän kaikkia tuntevia olentoja. Puja-harjoituksilla myös pyrimme poistamaan esteitä kasvun tieltä. Halutessasi voit ilmoittaa omistuslistaan myös esim. itsesi, ystäväsi, sukulaisesi tai tietyn projektin. Tara, jota kutsutaan usein kaikkien buddhien äidiksi, on valaistuneen toiminnan ilmentymä. Tara liittyy läheisesti valaistuneen myötätunnon ilmentymään Chenrezigiin. Tara ilmentää myötätunnon feminiinistä puolta Chenrezigin ollessa myötätunnon maskuliininen ilmentymä. Tara auttaa erityisesti vaikeissa tilanteissa ja on nopea toimissaan. Ikonografisesti hänet kuvataan istuen, oikea jalka osittain oienneena. Tämä symboloi sitä, että hän on valmis heti nousemaan ja lähtemään, kun apua tarvitaan. Tara-harjoituksia tehdään erityisesti poistamaan esteitä suunnitelmien ja projektien tieltä tai silloin, kun on henkilökohtaisia ongelmia ja terveysongelmia, ratkaisemaan hankalia tilanteita ja jotta voisi päästä eteenpäin tilanteissa, joissa polkee paikallaan. Motivaationa ongelmien ratkomisessa on bodhicitta: omienkin haasteiden voittamisen motivaationa on se, että voi olla maksimaalisesti hyödyksi kaikille tunteville olennoille. Pujat tehdään englanniksi, osin myös tiibetiksi. Pujassa mm. resitoimme Ylistyksiä 21 Taralle ja teemme heille pitkiä mandala-uhrauksia. Tämä puja kuuluu korkeimpaan joogatantraan, mutta siihen voi osallistua kuka tahansa kiinnostunut. Asiaan perehtyneet voivat käyttää kelloa ja timanttivaltikkaa (meiltä saa myös lainaksi) sekä tehdä mandala-uhrauksia (oma mandala-setti mukaan!). Toimintamme kulut katetaan lahjoituksilla.